Vučić-Lagumdžija

Gospodarska suradnja garant stabilnosti u regiji

Najveća pozornost bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo financiranje i realizaciju iz fondova Europske unije.

Slika

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o suradnji dvije zemlje i predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, a zajednički je konstatirano da je razvoj gospodarske suradnje garant stabilnosti u regiji. 
         
Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. kolovoza ove godine. Najveća pozornost bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo financiranje i realizaciju iz fondova Europske unije. 
        
Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprinijeti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regiji, priopćila je vladin Ured za suradnju s medijima. 
         
Teme razgovora bile su i bilateralna suradnja, perspektive za njezino unaprjeđenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u priopćenju. 
          
Dvojica dužnosnika suglasila su se da je razvoj gospodarske suradnje garant stabilnosti u regiji i da je neophodno nastaviti s unaprjeđenjem gospodarskih odnosa, osobito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti, javlja Tanjug. 
         
Zajednički je ocijenjeno da je i suradnja u području energetike od izuzetnog značaja.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.