OO SDP Novo Sarajevo

Goran Čengić za SDA i njegove satelite nije heroj

Odlukom vijećnika SDA, SBB, BPS-a, Stranke penzionera i nezavisnih vijećnika dvorana na Grbavici nosit će ime Novo Sarajevo, umjesto predloženog imena Goran Čengić, prema vrsnom sportisti i heroju sa Grbavice, koji je, spašavajući svog komšiju doktora Husniju Ćerimagića, izgubio život.

Iako je općinski načelnik Nedžad Koldžo još 2008. godine obećao da će dvorana nositi ime Gorana Čengića, vijećnici njegove stranke i njihovih satelita na jučerašnjoj sjednici su odlučili drugačije.

Iako nemaju smisleno opravdanje zašto su odbili dvorani dati ime Goran Čengić, evidentno je da SDA, uz svepristuno prekrajanje historije, grad Sarajevo pravi po svojoj mjeri, pritom zanemarujući osjećaje ostalih građana našeg grada.

Uz imenovanje škole prema dokazanom fašisti Mustafi Busuladžiću, jučerašnji potez SDA i ostalih stranaka, samo je nastavak politike negiranja i minimiziranja heroja koji su dali život za ovaj grad.

Općinska organizacija SDP Novo Sarajevo, zajedno sa ostalim lijevim i građanskim strankama, nastavit će raditi na tome da ova dvorana dobije ime prema Goranu Čengiću – humanisti, reprezentativcu SFRJ u rukometu i istinskom heroju Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.