Godišnjica smrti Fadila Banjanovića – Bracike

Danas se navršava šest godina otkad je Socijaldemokratsku partiju BiH napustio jedan od naših najistaknutijih članova Fadil Banjanović Bracika. Bio je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH i predsjednik Regionalnog odbora SDP-a Zvornik.

Banjanović kako su ga sunarodnjaci i povratnici nazivali “pionir povratka”, zbog nesebičnog rada na održivom povratku Bošnjaka u Podrinje sigurno zaslužuje samo riječi hvale. Organizovao je povratak svoje porodice, ali i drugih sunarodnjaka u bošnjačka sela u Podrinju, Jusići, Mahala, Hajvazi, Caparde koja su ujedno bila i prva naselja u koja je Fadil Banjanović još 1996. godine kročio, a za njim i mještani. Dobro je i poznata njegova povratnička parola “Vraćamo se pod šljivu ako treba”.

Bio je poštovana politička ličnost u cijeloj BiH. Za svoju humanosti i predani rad na povratku izbjeglica u Podrinje više puta je nagrađivan.

Danas za njega sunarodnjaci kažu da je uvijek ulijevao nadu i bio velika potpora ljudima povratnicima u Kozluk, te da ništa više nije isto bez njega.

Druže Bracika i dalje ćeš ostati u našim mislim i srcima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.