Mostar

GO SDP daje podršku radnicima Komosa!

Teška i neodrživa pozicija u koju su dovedeni radnici javnog komunalnog preduzeća Komos samo je kulminacija neodgovornosti i krive politike koju od kraja rata u Mostaru provode vladajuće SDA i HDZ

Slika

Gradski odbor SDP-a Mostar, ovim putem iskazuje punu podršku radnicima javnog komunalnog preduzeća Komos u njihovim zahtjevima za ujedinjavanjem mostarske komunale i vraćanjem prepolovljenih budžetskih sredstava za komunalu na nivo iz 2007.  

Teška i neodrživa pozicija u koju su dovedeni radnici javnog komunalnog preduzeća Komos samo je kulminacija neodgovornosti i krive politike koju od kraja rata u Mostaru provode vladajuće SDA i HDZ. 

Loše poteze vladavine SDA – HDZ politike koja je dovela Mostar do nikad gore situacije, nefunkcionisanja, bezvlašća, nikad dublje podjele i propadanja gradskih firmi ovaj put najviše osjete radnici Komosa, još jedne u nizu firmi dovedenih na rub propasti u decenijama loše uprave Mostara. 

Zbog krive politike koja je radnike JP Komos prisilila na štrajk, ispaštaju i građani Mostara, pošto se gradske ulice pune smećem i širi se rizik od zaraze. 

S obzirom da SDP nije u dovoljnoj mjeri zastupljen u vlastima Mostara, nismo u mogućnosti da budemo ti koji će osigurati rješenje agonije radnika Komosa, ali čvrsto smatramo da su jedinstvena preduzeća jedini put za početak stabilizacije i oporavka mostarske privrede i podržavamo zahtjeve radnika Komosa za implementacijom odluke Gradskog vijeća iz 2006. godine i Ustavnog suda FBiH o formiranju jedinstvenog komunalnog preduzeća u gradu. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.