GO SDP BiH Bihać čestitao Dan Armije BiH

Dragi vojnici Oružanih snaga Armije Bosne i Hercegovine, cijenjeni suborci i kolege iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata, uvažene familije šehida i poginulih boraca, poštovani nosioci ratnih-vojnih priznanja i ratni vojni invalidi.

Današni dan svi patrioti i građani Bosne i Hercegovine trebaju iskoristiti kao prisjećanje i obljetnicu odbrane suvereniteta, teritorijalnog integriteta naše Bosne i Hercegovine, te domova i života građana ove zemlje, kao i zahvalnost svima koji su dali svoj nesebičan doprinos u odbrani svega pobrojanog.

Borbu za očuvanje Bosne i Hercegovine treba nastaviti poštivanjem i provođenjem Ustava i njenih zakona, vladavinom prava, te borbom za jačanje životnog standarda njenih građana i za bolje sutra generacija koje smo branili i koje dolaze.

Nesebičnu zahvalnost i posebno poštovanje iskazujem prema porodicama onih koji su svoje živote utkali u odbrani ove zemlje, te svih onih koji za slobodu zemlje dali svoje dijelove tijela.
Svi mi koji smo u mogućnosti da svojim političkim djelovanjem doprinesemo boljem sutra ove zemlje, ne smijemo zaboraviti ove kategorije i moramo se zalagati za njihove što povoljnije uslove.

Ovu priliku koristim da svim vojnicima, patriotama, svojim suborcima i ratnim drugovima, nosiocima najviših ratnih-vojnih priznanja, porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i građanima Bosne i Hercegovine uputim najiskrenije čestitke u svoje ime i u ime Gradske organizacije SDP BiH Bihać povodom Dana Armije BiH!