N1/Besima Borić

Gledamo buđenje fašističkih ideja i nedovoljan odgovor drugih progresivnih strana

Članica Predsjedništva SDP-a BiH Besima Borić bila je gošća jutarnjeg programa Novi dan na N1 televiziji.

O dešavanjima na regionalnoj političkoj sceni, Borić je kazala:

“Gledamo buđenje fašističkih ideja, potpuno necivilizacijskih stvari i nedovoljan odgovor drugih progresivnih strana. Te progresivne snage imaju šansu i mogle bi da budu mnogo glasnije. Sami se trebamo zapitati da li želimo da se vratimo unazad u prošlost u neke nemile događaje ili da barem malo vidimo svjetlo”, istakla je Borić.

Povodom nedavnih “prepucavanja” na bh. političkoj sceni između SDA i HDZ BiH, Borić je kazala:

To im je najlakše za raditi, dizanje nacionalnih tenzija i to im prolazi godinama. Spali smo na to da nam tri-četiri čovjeka kroje sudbinu i odlučuju o tome šta će se nama svima događati. Mi smo suočeni sa tim načinom djelovanja; jer isti ti političari koji nam kriju sudbinu ništa ne čine da bi zakonodavna tijela trebala biti mjesta gdje se donose odluke“, kazala je Borić i dodala:

HDZ tvrdi da nema parlamentarne većine, dok SDA kaže da nema nikakve krize. Međunarodna zajednica samo brine o tome da se naši političari nešto dogovore, a nebitno je o čemu. SDA pokušava širiti pozitivnu atmosferu što suštinski nije loše kada bi iza njih bila neka pozitivna djela“.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.