Press konferencija SDP-a Brčko

Glasanje SDA,SBB i njihovih satelita SBiH predstavlja moralno,ljudsko i političko dno

U prostorijama OO SDP BiH Brčko distrikta BiH održana konferencija za novinare a povodom održavanja posljednje vandredne sjednice, a zatim i nastavka redovne na kojoj nije izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

OO SDP BiH Brčko distrikta BiH je uputio oštre kritike vladajućoj većini u Distriktu, a posebno njenim članovima iz bošnjačkog naroda.

Održavanje sjednice u kasnim noćnim satima pokazuje da je vlast htjela ovu sramotu sakriti od očiju javnosti. Glasanje zastupnika SDA, SBB i njihovih satelita SBiH, te nezavisnih zastupnika Sabire Mujkić i Ćazima Dačaja koji nisu podržali Rezoluciju predstavlja krajnje moralno, ljudsko i političko dno. SDP će svim udruženjima Srebreničana, svim domaćim i stranim organizacijama koje se bave ljudskim pravima, članovima predsjedništva BiH i vjerskim zajednicama dostaviti snimak ovog sramotnog događaja i evidencione listiće o glasanju. Neizglasavanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici predstavlja i prizivanje neke nove Srebrenice u budućnosti, možda čak i u Brčkom- kazao je Esad Atić, šef Kluba zastupnika SDP u brčanskoj Skupštini. On je dodao da SDP ni u jednom momentu nije trgovao Rezolucijom, kako su to pokušali podmetnuti SDA i SBB, kako bi opravdali svoju sramotnu ulogu u ovom činu i sačuvali vlast.

-Na Skupštini smo im jasno rekli da SDP nema namjeru ulaziti u ovakvu vlast, i pozvali ih da shodno tome ne moraju podlijegati ucjenama SDS i SNSD- zaključio je Atić.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.