Kandidati SDP-a u Vitezu:

Glas za SDP je glas za vas, Vitez i ujedinjenu BiH!

Sead Šehić iz Viteza, kandidat za Skupštinu SBK-a u svom obraćanju je rekao da SDP svojim programom insistira na promjenama i stvaranju boljih uslova života u BiH, te da je to partija sa jasnim ciljevima, koja radi na jedinstvu i jednakopravnosti svih građana u BiH

Slika

Sinoć je u Vitezu održan Centralni promotivni skup KO SDP-a BiH SBK-a na kojem su predstavljeni kandidati za Skupštinu SBK-a,  Predstavnički dom Parlamenta FBiH i državni Parlament,a za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Sead Šehić iz Viteza, kandidat za Skupštinu SBK-a u svom obraćanju je rekao da SDP svojim programom insistira na promjenama i stvaranju boljih uslova života u BiH, te da je to partija sa jasnim ciljevima, koja radi na jedinstvu i jednakopravnosti svih građana u BiH.

Mirela Petak, također kandidatkinja za Skupštinu SBK-a i predsjednica Foruma mladih SDP-a Vitez kazala je da mladi imaju dvije opcije, da se bave politikom ili da se politika bavi njima. „Ja već 4 godine aktivno biram ovo prvo“ kazala je Mirela. „Kao predsjednica Foruma mladih i kandidatkinja za Skupštinu SBK-a molim sve mlade ljude da se pogledaju u ogledalo i sebi postave pitanje da li su zadovoljni postojećim stanjem. Ako je odgovor „da“, nastavite živjeti u letargiji  i stanju kakvom jeste, ako je suprotan, onda se pokrenite“ naglasila je Mirela. Istaknula je da je vrijeme da se  mladost ujedini, pokrene i vodi ovu državu naprijed, u promjene.

Selma Džanić- Džaferović, kandidatkinja za Skupštinu SBK-a kazala je da, iako su je drugi pokušali nagovoriti da promijeni politički izbor, ona ostaje u SDP-u, sve dok  je ova partija vođena idejom jedinstva, ujedinjene BiH. „SDP nije samo lijepa priča, već rezultati rada potkrijepljeni argumentima, SDP radi i gradi, iako se neki pokušavaju okititi našim perjem . Ne dozvolite da vas truju nezdravim pričama i manipulišu vašim glasom, glasajte po vašoj savjesti ,uz prijedlog da glasate za kandidate SDP-a i Bakira Hadžiomerovića“,kazala je Selma.

 Nikola Simić, kandidat za Skupštinu SBK-a naglasio je da SDP prvi put od 2010. godine ima tri ministra u Vladi SBK-a.“Sjećate se da je kanton bio podijeljen na B i H komponentu , što su pokrenule isključivo HDZ i SDA. Prvi put smo uspjeli razbiti taj dvonacionalni odnos u kantonu. Rekli smo da ćemo smanjiti plate federalnim poslanicima i ministrima, to je i urađeno, da ćemo podići penzije i to je urađeno u dva navrata. Uz to je doneseno niz reformnskih,  zakonskih rješenja kojima je poboljšano stanje u različitim oblastima u BiH.

Senad Selimović, kantonalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i nosilac liste za Skupštinu SBK-a naglasio je da su kandidati SDP-a  spoj mladosti i iskustva iz različitih sfera djelovanja i kvalifikacija. „Oni žele i rade na tome da unaprijede ovaj kanton i nikako nisu kao drugi koji žele da zadrže ovakvo stanje i svoje jednonacionalne torove. Žele državu sa uređenim zdravtsvom, socijalnom zaštitom i državu u kojoj neće više postojati dvije škole pod jednim krovom“ istaknuo je Selimović.

Ismar Bratić, kandidat za državni Parlament iz Fojnice kazao je da je u javnosti, zbog medijske blokade, malo rečeno o tome  što je SDP uradio, „a uradio je mnogo“ naglasio je Bratić. „Ali ipak, ne mogu sakriti činjenicu da su dva puta povećane penzije i izgrađen autoput“ istaknuo je Bratić. Podsjetio je građane na čuveni film „Valter brani Sarajevo“ kako bi objasnio kojem Bakiru treba dati glas na Općim izborima. „U tom filmu je bio je jedan lažni i pravi Valter. U BiH sada ima pravi i lažni Bakir, a vi glasajte za pravog, Bakira Hadžiomerovića“ naglasio je Bratić.

Zoran Gazibarić, kandidat iz Travnika za Predstavnički dom Parlamenta FBiH kazao je da mu nije jasno zašto 20 godina poslije sukoba postoje podjele u Vitezu i sredinama poput ove. „S razlogom SDP ima slogan Ujedinjeni, jer mi ne želimo podjele na stari, novi, njihov ili naš. Mi želimo da smo svi skupa, jedni  s drugima, ne jedni pored drugih. Jedina sigurnost da neće biti novih podjela je  SDP sa više ruku u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti“ istaknuo je Gazibarić, te pozvao građane da podrže SDP-ove kandidate sa Bakirom Hadžiomerovićem na putu ka Evropi.

Boris Livančić, također kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH iskazao je zadovoljstvo što se nalazi na listi ove partije za predstojeće izbore uz ljude poput Zukana Heleza, Zorana Gazibarića, Mire Grgić i ostalih kandidata SDP-a. „Neki vam kažu mi imamo Hrvate, drugi Bošnjake, a mi imamo sve, Vildanu, Nikolu, Mariju i Zaima Berišu koji je iz reda Ostalih“ istaknuo je. Osvrnuo se na stanje firme „Vitezit“ ranije i sada.  „Vitezit je na svoju 62. godišnjicu, koju slavi ovih dana, u problemima zbog više od 20 godina nebrige o tom preduzeću, pljačkaju ga, ali on i dalje opstaje. Potrebno mu je  par operativnih zahvata,  a ovaj tim zna kako treba postupati sa privrednim kapacitetima.Ako nisu sposobni da to pokrenu, neka se pomjere ustranu i puste prave ljude da to urade. Vaš glas za SDP je glas za vas, Vitez i cijelu BiH“naglasio je Livančić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez rekao je da je svojim djelovanjem kao resorni ministar pokušao odvoji ti žito od kukolja, jer želi da pravi borci imaju sve, a lažni  ništa. „Kreirali smo i donijeli Zakon o prijevremenom povoljnijem penzionisanju branilaca odbrambeno-oslobodilačkog rata. Drugi  su forsirali oficire, mi obične borce, jer smo mi SDP“ naglasio je Helez. Govorio je o reviziji korisnika boračkih naknada kao najvećem reformskom procesu u BiH, koji je doprinio da se u roku od nekoliko mjeseci borcima vrate raniji dugovi u iznosu od oko 150 miliona KM. Podsjetio je i na činjenicu da su dva puta povećane invalidnine u njegovom mandatu, da se penzije neće više smanjivati, već samo ići naprijed.

„Naši ministri u Vladi SBK-a su do sada pokazali da su najbolji. Zdravka Gavranovića, ministra finansija čak ih i HDZ hvali, jer nisu mogli umanjiti njegov doprinos, kada je učinio da SBK bude najstabilniji kanton u FBiH. Napustio nas je Komšić i nek mu je sretno, ali mi imamo dva nova Željka, a to su Ivan i Marija. Oni su pametniji od njega, a nemaju izdajničke namjere.Kada god nas jedan izda, mi dobijemo 100 mladih i novih SDP-ovaca i zato nas ne vole“ kazao je Helez.

Pozvao je građane da izađu 12. Oktobra na izbore, podrže Bakira Hadćiomerovića za člana Predsjedništva BiH i kandidate SDP-a na svim listama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.