Skup u Gračanici

Glas za SDP je glas za državu BiH, posao i pravdu

Opština Gračanica i ovaj kraj su oduvijek bili poznati kao bastion socijaldemokratije u našoj zemlji i, tradicionalno, oduvijek su donosili najveći broj glasova SDP BiH

Slika

U Malešićima pored Gračanice održan je promotivni skup Socijaldemokratske partije BiH, na kome su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti iz Tuzlanskog kantona za predstojeće Opšte izbore.

Opština Gračanica i ovaj kraj su oduvijek bili poznati kao bastion socijaldemokratije u našoj zemlji i, tradicionalno, oduvijek su donosili najveći broj glasova SDP BiH. Upravo radi toga, na predstojećim Opštim izborima SDP ovdje očekuje dobar izborni rezultat.

Kao domaćin skupa prisutnima se obratio Nusret Helić, načelnik Opštine Gračanica koji je rekao kako je uvjeren da će građani ovog dijela BiH opet dati svoj glas za SDP BiH.

„Hvala vam što ste prije dvije godine dali glas za bolju Gračanicu, nadam se da će tako biti i ovaj put i da će nam vaš glas pomoći da završimo projekat izgradnje bolje BiH“, rekao je Helić.

Nosilac liste za Federalni parlament iz izborne jedinice 2 Mujo Hošić, uspješni poduzetnik iz Malešića, u svom obraćanju je naglasio kako je SDP počeo sa procesom razvijanja bh. ekonomije i da se ne smije dozvoliti da nas u tome zaustave.

„I na lokalnom nivou, a i na federalnom, ono što smo obećali prije dvije ili četiri godine, uspjeli smo ostvariti. Upravo je privreda okosnica razvoja države, zato moramo nastaviti sa njenim razvojem, jer će nam samo to donijeti nova radna mjesta i bolji život“, istaknuo je Hošić.

Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH i nosilac liste za državni Parlament iz TK, istaknuo je kako SDP BiH nikada, ni po jednom osnovu, nije dijelio ljude u BiH i da je ova partija oduvijek poštovala različitosti svakog građanina ove zemlje.

„Stoga, moramo se boriti da nastavimo započeti proces reformi, pogotovo one koje se odnose na integracije naše zemlje u Evropsku uniju i NATO“, naglasio je Bećirović.

Generalni sekretar i aktuelni federalni premijer Nermin Nikšić je okupljenima naveo sve rezultate vlade na čijem je čelu, koji su ostvareni uprkos svim političkim podmetanjima i kočenjima.

„Za vrijeme ovog mandata borili smo se protiv raznih vrsta nepravdi i dubioza koje su nam ostavile prethodne vlade i sve smo uspjeli ispraviti. Zato će SDP ostati na vlasti, ali samo zato što to građani ove zemlje žele“, dodao je Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat SDP BiH za državno Predsjedništvo, okupljenima se zahvalio što ovakve sredine štite ideju ljevice u BiH.

„SDP BiH neće praviti kompromise po pitanju dvije stvari. Prva je da će BiH uvijek biti cjelovita i suverena država, a druga jači nastavak borbe protiv kriminala i korupcije. Kao da to nekima smeta, pa smo ovih dana svjedoci kampanje USAID-a protiv SDP BiH, a ovo je prvi put da se ova institucija ovako otvoreno miješa u izborni proces i da podržava određene političke stranke“, rekao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija je naveo kako je završeno prvo poluvrijeme izborne kampanje, a da u drugom poluvremenu moramo još žešće promovirati sve što je SDP do sada uradio.

„Sada moramo još jače krenuti u promociju naših rezultata, kako bi na pravi način zaključili naš mandat i krenuli u novi, koji će biti još bolji. Do sada se vidjelo da se BiH na noge može dići samo sa SDP-om, a glas za SDP je glas za državu BiH, glas za pravdu i glas za posao“, zaključio je Lagumdžija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.