SDP BiH:

Glas za SBB i DF je glas za Dragana Čovića i HDZ

SDP će ujedinjen sa svim Bosancima i Hercegovcima i dalje ostati brana svim nacionalistima i domaćim izdajnicima čija je namjera podjela zemlje

Slika

SDP BiH osjeća potpuno zadovoljstvo i satisfakciju činjenicom da je Dragan Čović nedvosmisleno istaknuo SDP kao jedinu relevantnu prepreku njegovom projektu podjele zemlje. Za nas u SDP-u je to samo još jedna potvrda da smo na pravom putu, jednako kao što smo uvijek bili na pravoj strani istorije.

 
Čović je potvrdio i ono što mi iz SDP-a odavno tvrdimo, a to je da odmah nakon izbora slijede ustavne promjene. Međutim, on je otišao korak dalje poručivši da je njegov cilj treći entitet kojeg opisuje kao "diskontinuitet teritorije" te da je sve što radi u funkciji tog projekta, uključujući i tajni sastanak sa Komšićem i Radončićem.
 
Da je sastanak sa Radončićem i Komšićem za lidera HDZ-a bio višestruko pozitivan govori i potvrda da je nakon tog sastanka obznanio svoju kandidaturu za Predsjedništvo BiH, dok je Komšićeva stranka odustala od ranije najavljenog kanidadata iz reda hrvatskog naroda, a nakon toga, kandidujući autsajdere, praktično odustala uopšte od trke za Predsjedništvo BiH, otvarajući tako prostor Čoviću i Radončiću.
 
To da je glas za DF i SBB i njihove kandidate za Predsjedništvo BiH praktično glas za HDZ i Dragana Čovića savršeno je jasno svima i ne zahtijeva dodatno objašnjenje.  Međutim, Komšić i Radončić duguju javnosti objašnjenje kako to misle “relaksirati bošnjačko-hrvatske odnose” i kakav su to "diskontinuitet teritorije" dogovorili sa Čovićem i kako te karte izgledaju.
 
Navodi Dragana Čovića da, sa druge strane, ima dogovor sa Bakirom Izetbegovićem oko rješenja za Mostar, ali da se čeka da prođu izbori da bi se krenulo u njegovu implementaciju je nešto što opravdano budi strah i nemir kod građana Mostara. Postavlja se logično pitanje kakav je to dogovor koji zbog izbora ne smiju objaviti.
 
Krajnje je vrijeme da SDA i Bakir Izetbegović konačno javno priznaju šta su se dogovorili u vezi Mostara sa HDZ-om ili da, također javno, odbace navode predsjednika HDZ-a da taj dogovor postoji i da će se implementirati nakon izbora.
 
SDP će ujedinjen sa svim Bosancima i Hercegovcima i dalje ostati brana svim nacionalistima i domaćim izdajnicima čija je namjera podjela zemlje.
 
Posljedni istup predsjednika HDZ-a dokazao je i činjenicu da je Bakir Hadžiomerović, SDP-ov kandidat za člana Predsjedništva BiH, jedini ozbiljan kandidat koji nema teret trulih političkih dogovora o podjelama, niti obavezu prema bilo kome osim prema onima koji će ga svojim glasovima izabrati u Predsjedništvo, a to su građani koji ne žele nove podjele nego da budemo ujedinjeni. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.