Gdje su pare Premijeru?

Optužujući opoziciju za vlastitu nesposobnost i neuspjeh, Premijer USK i dalje traži izgovore i tragikomičnim izjavama pokušava baciti prašinu u oči javnosti, nadajući se da će mu neko možda i povjerovati.

Namjerno sazivanje sjednice Skupštine USK bez jasne većine je predstava za javnost čija je ideja bila prebacivanje odgovornosti na opoziciju za očekivani neuspjeh u novom zaduživanju i trebala je poslužiti kao paravan za skretanje pažnje sa stvarnog problema, a to je da Premijer isključivo radi na  ispunjavanju  želja stranačkih partnera.

U očitom gubitku realne slike o sebi i svojim mogućnostima, ”sposobni” Premijer,  kroz grantove općinama  po svaku cijenu želi ojačati predizborne pozicije svojih stranačkih favorita, sve na štetu zakonskih obaveza  prema budžetskim korisnicima, u čije džepove Premijer opušteno zavlači, ne jednu, već obje ruke, te se preko njihovih leđa dodvorava svojim šefovima.

Međutim, budžetski korisnici su odmah shvatili da ih Premijer podcjenjuje i pokušava  prevariti svojom prozirnom predstavom jer dobro znaju da nije ispoštovan sporazum sa sindikatima čiji je rok za izvršenje bio 15. decembar prošle godine.

Znaju da je USK zadužen jednim dugoročnim i jednim kratkoročnim kreditom u ukupnom iznosu od 23,5 miliona KM, upravo da se riješe obaveze prema budžetskim korinicima.  Znaju i da je priliv u Budžet za 2015. godinu bio veći za 10 miliona KM, znaju i za navodne uštede od 11,5 miliona KM, a on se i dalje igra s njihovim strpljenjem.

I zato, Premijeru, očito je došlo krajnje vrijeme da kormilo Vlade prepustite nekom sposobnom jer Vama očito ne ide. Ne idu Vam više ni manipulacije koje su nekad i uspijevale. Ispuštate iz vida da smo davno izašli iz devedestih i zašli u 21. vijek, život je u svim sferama napredovao i novo vrijeme traži dosljedne, sposobne, neopterećene i fleksibilne ljude sa vizijom, a vi to očito niste.