Vojin Mijatović za N1

Gadi mi se Dodikov potez o Srebrenici

“Gadi mi se potez Dodika o Srebrenici, pravno se ne može promeniti. Dešavanja u Srebrenici i genocid koji se desio ne daje pravo nikome da se igra sa žrtvama. Neko je shvatio da je vreme da menja činjenice. Sramota ljudskog roda. Njemu ništa nije sveto. To sam rekao, spreman je na sve da odbrani vlast i ukradene milione unazad 15 godina. Svestan je i on da je kraj blizu”, izjavio je Mijatović.

Mijatović je ranije najavio i podizanje optužnice protiv Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH, zbog klevete.

Rekao je da sa Mektićem nije službeno komunicirao u proteklom periodu.

“Nema to veze sa ličnim odnosom, moramo politici odgovarati za ono što je izneseno. Mektić je nanio štetu po moj čast i ugled, to će doživeti sudski epilog”, poručio je.

Mijatović je inače podnio ostavku na mjesto zamjenika ministra civilnih poslova i pristupio SDP-u. On je kazao da je ta stranka pravi izbor za svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini.

“Želimo da u ovoj državi napravimo mesto gde svi možemo da živimo sa istim pravima”, poručio je Mijatović.

On tvrdi da jedino SDP ima i nudi model kako da Bosna i Hercegovina funkcioniše na pravi način.

Vojin Mijatović je i SDP-ov kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske na predstojećim izborima. Rekao je da je ponosan na Proevropski blok koji je SDP formirao u Republici Srpskoj, te da će on stati u kraj trouglu SNSD – SDA – HDZ.

“Puna su usta političkim partijama kada razgovaramo o ulasku BiH u NATO. Ove partije su supele i da obesmisle ulazak BiH u EU. Proevropski blok je grupa stranaka koje će se boriti da u najkraćem periodu postane kandidat i da primenimo sve ono što svi nazivaju evropskim standardima”, izjavio je Mijatović za N1 – kazavši da to sve treba primijeniti na živote građana.

“Mi smo u SDP-u u decembru najavili da se Vlada RS neće moći forimrati bez nas. Podsmehivali su nam se. Sada vide stanje na terenu, da ćemo imati pet-šest poslanika. To je način da počnemo suštinski menjati stvari. Vratiti dostojanstvo i dignitet svima u Republici Srpskoj”, rekao je Mijatović.

On je ocijenio da je tužno da se i danas priče o povraticima, te je kazao da je vrijeme da svi postanu građani.

“Da nema razlike u pravima i obavezama bez obzira o kome pričamo. Od građana da prestanemo praviti ljude sa posebnim potrebama”, kazao je dodavši da je potpuno pogrešna matrica upotrebljavana 23 godine.

Što se tiče slučaja smrti Davida Dragičevića u Banjaluci, Mijatović je kazao da nema dilemu da se radi o ubistvu, a da sve što se događa ukazuje na činjenicu da je vlast u RS u panici.

“Sramotno je ono što čini vlast u Republici Srpskoj po ovom pitanju”, kazao je.

“Sramotna je plejada režimskih plaćenika i megafona koji hoće da zaustave ovu priču. Pravda je dostižna”, rekao je.

Što se tiče Milorada Dodika, Vojin Mijatović je ubijeđen da on neće ući u Predsjedništvo BiH.

“Ono što radi je aktivno podrivanje države i pozicije za koju se kandiduje. To je sramota. Dodik je najveća sramota srpskog naroda. On čini najveću štetu srpskom narodu”, poručio je Mijatović u programu N1.

On smatra da Dodika bira “nagomilana državna administracija koja živi bolje od 80 posto građana RS”.

“Isto je u Federaciji, isti sistem koriste SDA i HDZ. Zajedno rade. Podrivanje BiH Dodiku daje plus u RS, onda reaguje Izetbegović koji brani, plus je to kod njegovih birača. Prave trougao tri kriminalne grupe. Oktobar je kraj priče. Te stranke neće iščeznuti – ali neće formirati vlast kao do sada”, izjavio je Vojin Mijatović za N1.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.