Lagumdžija

Fuele konačno vrlo jasno rekao da nismo svi isti

Lider SDP-a rekao da pozdravlja dogovor komesara Fuelea s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i entitetskim premijerima

SlikaPozdravljam izjavu evropskog komesara za proširenje Štefana Fuelea, koji je konačno, vrlo jasno rekao da nismo svi isti, da među političkim liderima u BiH postoje oni koji su ulagali iskrene napore da dođe do dogovora o implementaciji presude „Sejdić-Finci“, oni koji su govorili da žele dogovor, ali nisu činili nikakav iskren napor, kao i onih koji su u cijelo ovo pitanje pokušali nametnuti nešto drugo što nije suština presude, izjavio je za Agenciju Fena  predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

– Imajući u vidu situaciju u zemlji, posebno ohrabruje podrška komesara Fuelea inicijativi koju sam predložio predstavnicima EU, a kojom sam tražio da bez obzira  na to što se ne može doći do rješenja o provođenju odluke Suda u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci", ubrzaju razgovori i pruži tehnička pomoć u implementaciji poglavlja 23. i 24. koja se odnose na vladavinu prava, pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – kaže Lagumdžija.

Bez obzira na jučerašnji neuspjeh u iznalaženju rješenja za provedbu presude „Sejdić- Finci“, lider SDP-a kaže da pozdravlja dogovor komesara Fuelea s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i entitetskim premijerima, koji upravo vodi ka uspostavi efikasnih mehanizama za vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Ovo vidim i kao direktni podstrek usvajanju seta antikorupcijskih zakona koji se nalaze u Parlamentu Federacije BiH, u skladu s evropskim standardima. To je jasan signal da su domaći i međunarodni zvaničnici shvatili poruku obespravljenih građana, koji su jasno zatražili reviziju privatizacije, procesuiranje odgovornih za propale kompanije, korupciju i kriminal u BiH – rekao je Lagumdžija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.