Lagumdžija

Fuele konačno vrlo jasno rekao da nismo svi isti

Lider SDP-a rekao da pozdravlja dogovor komesara Fuelea s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i entitetskim premijerima

SlikaPozdravljam izjavu evropskog komesara za proširenje Štefana Fuelea, koji je konačno, vrlo jasno rekao da nismo svi isti, da među političkim liderima u BiH postoje oni koji su ulagali iskrene napore da dođe do dogovora o implementaciji presude „Sejdić-Finci“, oni koji su govorili da žele dogovor, ali nisu činili nikakav iskren napor, kao i onih koji su u cijelo ovo pitanje pokušali nametnuti nešto drugo što nije suština presude, izjavio je za Agenciju Fena  predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

– Imajući u vidu situaciju u zemlji, posebno ohrabruje podrška komesara Fuelea inicijativi koju sam predložio predstavnicima EU, a kojom sam tražio da bez obzira  na to što se ne može doći do rješenja o provođenju odluke Suda u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci", ubrzaju razgovori i pruži tehnička pomoć u implementaciji poglavlja 23. i 24. koja se odnose na vladavinu prava, pravosuđe i borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – kaže Lagumdžija.

Bez obzira na jučerašnji neuspjeh u iznalaženju rješenja za provedbu presude „Sejdić- Finci“, lider SDP-a kaže da pozdravlja dogovor komesara Fuelea s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i entitetskim premijerima, koji upravo vodi ka uspostavi efikasnih mehanizama za vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Ovo vidim i kao direktni podstrek usvajanju seta antikorupcijskih zakona koji se nalaze u Parlamentu Federacije BiH, u skladu s evropskim standardima. To je jasan signal da su domaći i međunarodni zvaničnici shvatili poruku obespravljenih građana, koji su jasno zatražili reviziju privatizacije, procesuiranje odgovornih za propale kompanije, korupciju i kriminal u BiH – rekao je Lagumdžija.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.