Zenica

Forum žena Zenica oštro osuđuje nasilje nad djevojčicom i mladom ženom

Forum žena SDP BiH ću pokrenuti inicijativu da se uspostavi registar u kom će se naći svi potencijalni silovatelji i pedofili

Slika

Forum žena SDP BiH oštro osuđuje učinjeno nasilje nad djevojčicom i mladom ženom koje se u posljednjih nekoliko dana desilo u Zenici.

U kratkom periodu od svega nekoliko dana u Zenici su se desila dva strašna slučaja nasilja nad djevojčicom koja se vraćala iz škole i silovana u zgradi u kojoj stanuje. Par dana nakon događaja koji nas je sve iznenadio i pokazao koliko može biti strašna  okrutnost prema djeci, desio se drugi.

U Centru za socijalni rad u Zenici je zarobljena žena koju je suprug zarobio , a pri tom i pucao iz vatrenog oružja, pokušavajući da na nasilnički način riješi razmirice koje postoje u njihovim odnosima.

Članice Foruma žena SDP BiH do sada su učestvovale u svim aktivnostima koje vode ka rješavanju problema sa kojim se susrećemo  ovih dana u Zenici. U proceduri su izmjene krivičnog zakonodavstva i pooštravanje sankcija za nasilnike.

Forum žena SDP BiH ću pokrenuti inicijativu da se uspostavi registar u kom će se  naći svi potencijalni silovatelji i pedofili. Svojim angažmanom FOŽ SDP BiH radi na  stvaranju uslova u kojima se više neće dešavati slučajevi kojima smo svjedoci ovih dana u Zenici.

Pozivamo i druge žene da nam se pridruže i pomognu da se problemi nasilja nad ženama i djevojčicama brže rješavaju.                          

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.