Sloboda izražavanja se koristi u pogrešne svrhe

Forum žena SDP KS osuđuje degradirajuće ankete

Nakon objavljivanja krajnje tendenciozne i degradirajuće ankete na portalu Centralni.ba, u kojoj se naše drugarice postavlja u potpuno ponižavajući kontekst, Kantonalni odbor Foruma žena SDP Kantona Sarajevo želi uputiti najoštrije kritike na istu.

Ova anketa je još jedan od pokazatelja kako se sloboda izražavanja koristi u pogrešne svrhe, a sve u funkciji omalovažavanja političkog angažmana žena. Tražimo da se uredništvo pomenutog portala javno izvini našim drugaricama i obustavi sramotnu anketu.

Ova aktivnost direktno vrijeđa žene uopšte, kao i žene koje se svojim političkim angažmanom bore i zalažu za rodnu ravnopravnost. Seksualno objektivizirati ženu, mjeriti njenu vrijednost prema fizičkom izgledu, jeste odraz plitkog razmišljanja i slanje jasne poruke da ženski angažman u političkoj sferi nije vrednovan.

Mediji predstavljaju jedan od najuticajnijih činilaca savremenog društva, te su oni koji u velikoj mjeri formiraju dominantni ukus javnosti, te samim tim imaju direktnu odgovornost u smislu same prikladnosti sadržaja koje objavljuju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.