Forum žena SDP BiH: Slavimo izbor naše Benjamine Karić za gradonačelnicu grada Sarajeva

Gorki okus, koji nas je pratio u danima nakon obesmišljavanja naših nastojanja da Sarajevu i Bosni i Hercegovini vratimo sjaj dobrog mjesta za život svih dobronamjernih građana i građanki izborom Bogića Bogićevića, prijetio je gubitkom nade u mogućnost boljeg sutra. Danas je ta nada ponovo probuđena izborom mlade, obrazovane žene Benjamine Karić.

Pobijedila je opredijeljenost SDP BiH da ne odustaje od svojih vrijednosti i hrabrost Benjamine Karić da se uhvati u koštac sa kandidaturom sa krajnje neizvjesnim ishodom s obzirom na nepovoljnu atmosferu stvorenu prethodnim događajima. Zato je iskreni i otvoreni poziv na prijateljstvo i zajednički rad na dobrobit građana i građanki Sarajeva prihvaćen kao spasonosni lijek, tako potreban svima nama u turobnim danima pandemije.

Žene SDP BiH, a sigurne smo i mnoge druge, ponosne su na činjenicu da se i ovim izborom potvrđuje naše političko opredjeljenje da žene treba da dolaze na važne funkcije u sistemu vlasti i da samo poštovanjem ravnomjerne i ravnopravne raspodjele moći, možemo obezbijediti napredak i našem društvu i našoj domovini BIH. Izbor naše gradonačelnice poruka je, takođe, mladim ljudima, i ženama i muškarcima, da je ulaganje u svoje obrazovanje, znanje  i izgradnja ličnosti najbolji način za prosperitet, i lični i opći.

Sigurne smo da će naredni dani, mjeseci i godine biti obilježeni dobrom energijom nove gradonačelnice i njenih saradnica i saradnika, a na dobrobit i grada i njegovih građana i građanki. Još jednom čestitamo i sretno!


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu