Forum žena SDP BiH Sarajevo žestoko osuđuje neusvajanje amandmana za obrazovanje autistične djece

Vijest dana je da je usvojen budžet F BiH za 2018. godinu. Sramota dana, sramota države i onih koji sjede u zastupničkim klupama i koji su glasali protiv je da nije usvojen amandman vezan za podršku obrazovanju djece sa autističnim spektrom kroz poseban EDUS program.

Kako samo lako prelazimo preko svega, preko činjenice da je pravo na obrazovanje ustavno pravo svih, preko činjenice da smo zemlja potpisnica Međunarodne konvencije o pravima djeteta, preko toga da svi mi kao društvo moramo imati senzibilitet prema onima koji se ne mogu sami izboriti za svoja prava.

Današnje odsustvo volje, spremnosti, ljudskosti i humanosti zastupnika SDA-a i HDZ-a je dostiglo vrhunac drskosti i licemjerja. Riječ je o 200.000 maraka a ne o milionima planiranim i namijenjenim za kupovinu skupocijenih automobila, luksuza i inih osiguranja onih koji su glasali protiv.

Kao žene, majke, supruge, sestre, prijateljice osjećamo se razočarano, ljutito ali spremno da kažemo STOP ovakvoj samovolji. Vas su gospodo iz udobnih zastupničkih klupa a koji ste glasali protiv, birali ljudi od kojih ćete za koji mjesec opet tražiti glas. Vama je gospodo u udobnim zastupničkim klupama dato povjerenje da se borite i zalažete za jednaka, Ustavom ove države zagarantovana prava svih građanki i građana. Nemojte misliti da će se ovakvi postupci zaboraviti. Naprotiv! Podsjećanje je svakodnevni život  roditelja autistične djece koji se iz dana u dan, iz godine u godinu bore da osiguraju sredstva za njegu, preglede, terapije i sve što je potrebno njihovoj djeci. Bore se stalno i nikada neće prestati jer to su njihova djeca, to su gospodo NAŠA DJECA!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.