Puna podrška

Forum žena SDP BiH osudio napade na Miru Grgić

Nije tajna da su žene u politici, u bosanskohercegovačkom društvu, podzastupljene.

Uvođenja kvota u Izbornom zakonu nije garant da će žene biti zastupljene u tom procentu u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti.

I pored toga što nas nema dovoljno u političkom životu, žene su često izložene i verbalnom i svakom drugom napadu u Parlamentima.

Naime, svjedoci smo da je Mira Grgić, zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, nedavno bila izložena superiornom verbalnom napadu od strane kolege iz SDA.

Forum žena SDP BiH, smatra da ovakvo ponašanje zastupnika iz SDA, predstavlja ozbiljnu prepreku za mogućnost žena da ravnopravno učestvuju u politici, a samim tim i ozbiljnu prijetnju narušavanja ljudskih prava.

Smatramo da zbog ovakvog ponašanja pomenuti zastupnik, jednostavno, treba da odstupi od „zastupničke funkcije“ i da se javno izvini drugarici Miri Grgić.

Ne znamo, niti želimo da znamo, koji cilj aktuelni zastupnik želi da postigne ovakvim ponašanjem!? Možda da je uplaši, obeshrabri, ponizi ili je to, jednostavno, „samo“ jedna od njegovih loših karakternih osobina!? Ali znamo da je ovakvo ponašanje nedopustivo!

Mi, žene, u SDP-u smo dokaz da nismo samo kvote i, stoga, FOŽ SDP BiH daje punu podršku u daljem radu u Parlamentu našoj drugarici Miri!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.