Forum žena OO SDP Novi Grad Sarajevo održao sastanak

Forum žena (FOŽ) OO SDP Novi Grad Sarajevo održao je sastanak na kojem je okupljenima predstavljena kandidatkinja za načelnicu na predstojećim izborima Edita Sulejmanović, kao i ostale kandidatkinje sa liste SDP-a za Općinsko vijeće. Edita Sulejmanović je brojne članice FOŽ-a ukratko upoznala sa Izbornim programom OO SDP-a Novi Grad Sarajevo, te istakla namjeru jednog potpuno drugačijeg pristupa rješavanju problema lokalne zajednice.

“Mi žene smo senzibilnije, sklone kompromisu i razumijevanju, pojasnila je Sulejmanović dodavši da svi članovi partije, uključujući i članice FOŽ-a, svojim prijedlozima i idejama moraju doprinijeti aktivnom razvoju Izbornog programa koji posvećen smanjenju broja nezaposlenih i pokretanju ekonomije.

Osvrnula se i na položaj žena i zastupljenost na pozicijama načelnica u općinama širom BiH. “Od 139 načelničkih pozicija u BiH, svega pet žena trenutno obnaša ovu dužnost, u FBiH svega dvije žene, tako da je situacija poražavajuća”, podvukla je Sulejmanović istakavši da

Na sastanku je data puna podrška Editi Sulejmanović i ostalim kandidatkinja sa liste SDP-a za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, te je istaknuto da je cilj da što više žena sa liste bude izabrano u novi saziv Općinskog vijeća.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.