Forum žena OO SDP Novi Grad Sarajevo održao sastanak

Forum žena (FOŽ) OO SDP Novi Grad Sarajevo održao je sastanak na kojem je okupljenima predstavljena kandidatkinja za načelnicu na predstojećim izborima Edita Sulejmanović, kao i ostale kandidatkinje sa liste SDP-a za Općinsko vijeće. Edita Sulejmanović je brojne članice FOŽ-a ukratko upoznala sa Izbornim programom OO SDP-a Novi Grad Sarajevo, te istakla namjeru jednog potpuno drugačijeg pristupa rješavanju problema lokalne zajednice.

“Mi žene smo senzibilnije, sklone kompromisu i razumijevanju, pojasnila je Sulejmanović dodavši da svi članovi partije, uključujući i članice FOŽ-a, svojim prijedlozima i idejama moraju doprinijeti aktivnom razvoju Izbornog programa koji posvećen smanjenju broja nezaposlenih i pokretanju ekonomije.

Osvrnula se i na položaj žena i zastupljenost na pozicijama načelnica u općinama širom BiH. “Od 139 načelničkih pozicija u BiH, svega pet žena trenutno obnaša ovu dužnost, u FBiH svega dvije žene, tako da je situacija poražavajuća”, podvukla je Sulejmanović istakavši da

Na sastanku je data puna podrška Editi Sulejmanović i ostalim kandidatkinja sa liste SDP-a za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, te je istaknuto da je cilj da što više žena sa liste bude izabrano u novi saziv Općinskog vijeća.