Forum žena OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Svečana tematska sjednica povodom obilježavanja 8. marta

Sinoć je u MZ Alipašino polje B faza u organizaciji FOŽ OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo održana svečana, tematska sjednica povodom obilježavanja 8.marta – Dana žena.

Sjednici su prisustvovale članice FOŽ OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo,  predsjednica KFOŽ SDP BiH Sarajevo Fatima Skok Hadžović i predsjednica FOŽ OO SDP BiH Novo Sarajevo Naida Ferizović.

Na početku sjednice prisutnima se obratila predsjednica KFOŽ SDP BiH Sarajevo Fatima Skok Hadžović i predsjednica FOŽ OO SDP BiH Novi Gard Sarajevo Edisa Dželepčić, koja je prisutne upoznala sa historijskim značajem obilježavanja 8.marta.

Centralna tema sjednice bila je prezentacija na temu „Moć“.

Podpredsjednica OO SDP BiH Novi Grad Sarajevo, Edita Sulejmanović,nastojala je da kroz priču o moći osvijesti ulogu žene u društvu, ukaže na problematiku nedovoljne zastupljenosti žena na pozicijama na kojima se donose važne odluke, te o načinima kako se malim, ali sigurnim koracima boriti da se takvo stanje promijeni.

Žene moraju imati jasnu zajedničku strategiju kako doći do pozicija moći, ali isto tako biti odgovorne i onda kada se približe pravoj moći moraju imati osjećaj za druge žene. Borimo se za povećanje jednakosti u društvu i za povećanje jednakosti u sopstvenoj partiji, zaključak je izlaganja Edite Sulejmanović.

Nakon veoma konstruktivne diskusije i razmjene mišljenja uslijedila je i prigodna zakuska. Sve prisutne drugarice su pozdravile ideju za ovakvo obilježavanje 8. marta.