Mostar

Forum žena Gradske organizacije Mostar obilježio 1. decembar, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

U okviru kampanje 16 Dana aktivizma protiv rodnog nasilja, aktivistice Foruma žena Gradske organizacije Mostar, dijelile su promotivni materijal u svrhu podizanja svijesti o HIV/AIDS. Na taj način je obilježen 1. decembar, Svjetski dan borbe protiv AIDS-a.

Gobalno, u svijetu žene čine više od polovine svih ljudi koji žive s HIV-om. HIV/AIDS je vodeći uzrok smrti za žene u reproduktivnom periodu (15-49). Nasilje nad ženama, osobito seksualno, je široko rasprostranjeno. Takve situacije, žene i djevojke suočavaju sa povećanim rizikom od HIV infekcije. Promotivni materijal je izrađen u okviru projekta HIV koji se realizuje uz podršku UNDP-a.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.