Lokalni izbori 2016

Forum seniora Centra o predizbornoj kampanji

Forum seniora Općinskog odbora SDP BiH Centar, dajući svoj doprinos u što boljem planiranju i provođenju izborne kampanje, održao je svoju redovnu sjednicu, kojom je predsjedavao Muharem Hamzić, sa temom razmatranja Okvirnog plana aktivnosti za predstojeće Lokalne izbore 2016. godine. Između ostalog razmotrena je aktuelna politička situacija, koja je ocijenjena kao povoljna za SDP, sa stanovišta izraženih grešaka aktualne vlasti, koja sve manje vodi brigu o običnom čovjeku. Kao primjer navedena je populacija penzionera, koja je za vrijeme vlasti SDP-a imala dva povećanja penzija, dok sadašnja vlasti krpi rupe u penzionom fondu putem zaduživanja. Zajedničko je mišljenje da će se osnovna borba za poziciju načelnika Općine Centar voditi između kandidata SDP-a Igora Kamočajija i kandidata SDA Nedžada Ajnadžića.

Osim toga, istaknuto je da je SDP ostavio neizbrisiv trag u Općini Centar, koja je postala moderna i savremena općina sa najmanjom stopom nezaposlenosti. U tom pogledu, svi članovi FOS-a preuzeli su zaduženje da se o svim dostignućima govori što više među građanstvom. Predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Centar, dr Slaven Kovačević upoznao je prisutne o svim dostignućima SDP-ovaca u Općini Centar u nekoliko prethodnih mandatnih perioda, od kojih je možda najzanimljivija ta da se budžet Općine iz 2004. godine sa 19.5 miliona popeo na 47 miliona 2016. godine, gdje svakako SDP imao veoma zapaženu ulogu.

U narednom periodu, svaki aktivista SDP-a biće upoznat sa Izbornim programom OO SDP BiiH Centar, posebno sa razvojnim i socijalnim projektima, jer je primjetno da druge političke stranke još uvijek nisu ponudile građanima bilo kakav program.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.