Forum mladih učesnik regionalnog treninga o političkom dijalogu na Zapadnom Balkanu

Proteklog vikenda, Mirza Krajina predstavio je Forum mladih Socijaldemokratske partije BiH na regionalnoj konferenciji “Jačanje kapaciteta podmladaka političkih partija kroz uspostavu političkog dijaloga u regiji Zapadnog Balkana”.  Trodenevnoj konferenciji, koja se održala u Ulcinju prisustvovali su predstavnici podmladaka političkih partija iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Hrvatske i Srbije.
Ovu konferencija orgnizirana je od strane organizacija: “National Endowment for Democracy” (NED), “Inicijativa mladih za ljudska prava” (YIHR) i “Political Youth Network” (PYN), a podržana je od strane Europske komisije.

Tokom sesija učesnici su razgovarali o dijalogu kao načinu prevazilaženja aktualnih konflikata u društvu, ali i dijalogu kao najboljem alatu za rješavanje procesa i konflikata iz prošlosti.

Predstavnici podmladaka političkih partija diskutovali su o principima i vrijednostima dijaloga, a jedan od primjera iz prakse kroz svoje izlaganje dao je Ambasador Države Palestine u Crnoj Gori N. E. Rabii Alhantouli, govoreći o mogućnosti dijaloga između Izraela i Palestine.
“Polazna osnova svakog dijaloga mora biti međusobno razumijevanje. Bez iskrene namjere za razumijevanjem dijalog nije dijalog, već pokušaj nametanja vlastitih stavova. Smatram da su diskusije među učesnicima i predavačima koje su trajale od večere do dva sata ujutro, približile međusobne stavove o zajedničkim vrijednostima, te nastojanju svih madih iz regiona prema sveopćem napretku.

Uz optimzam i nadu za pozitivan socio-ekonomski pomak u bliskoj budućnosti zemalja Zapadnog Balkana, ostajem bogatiji za poznanstva učesnika ovog seminara, sa kojima ću, ako ništa drugo, uvijek moći razgovarati uz kafu.”, istakao je Krajina.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.