Dan grada Sarajeva

Forum mladih SDP KS odao počast Vladimiru Periću Valteru, Suadi Dilberović i Olgi Sučić

Članovi foruma mladih SDP, danas su se okupili u Sarajevu u znak sjećanja na Vladimira Perića Valtera te 22.godišnjicu stradanja Suade Dilberović i Olge Sučić, prvih žrtava opsade Sarajeva.

Slika

Danas, povodom Dana grada Sarajeva- 6.aprila 2014 godine, Forum mladih SDP KS položili su cvijeće i odali počast na spomen bisti Vladimira Perića Valtera i na mostu „Suade Dilberović – Olge Sučić“.

Članovi foruma mladih SDP, danas su se okupili u Sarajevu u znak sjećanja na Vladimira Perića Valtera, legendarnog narodnog heroja i vođu pokreta otpora protiv fašizma.Vladimir Perić Valter je poginuo u aprilu 1945. godine braneći Sarajevo od okupatora. Odlikovan je Ordenom narodnog heroja.

Ovo je također 22.godišnjica stradanja Suade Dilberović i Olge Sučić, prvih žrtava opsade Sarajeva. Suada je simbol borbe, mladosti i protiv dijeljenja grada i sukoba. Na nekadašnjem Mostu Vrbanja dala je svoj život za slobodu, poginuvši 5.aprila 1992.godine. Tog 5.aprila u Sarajevu se se održavale Demonstracije na kojima su građani zahtijevali MIR.

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti mladi foruma SDP KS pokazali su koliko je važno njegovati kulturu pamćenja, prenositi historiju na generacije koje dolaze, jer ove legende i narodni heroji su značajno doprinjeli odbrani ove zemlje i obilježavanju slobode. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.