SRETAN 8. MART- DAN ŽENA

Forum mladih OO SDP BiH Centar Sarajevo obilježio 8.mart

Ovaj dan prilika je da se majkama, sestrama, suprugama i drugim dragim ženama ukaže veća pažnja i zahvalnost nego svih ostalih dana u godini.
Ulice Sarajeva danas su pune šetača, a u zraku se osjeti praznično raspoloženje.

Međutim, pozadina obilježavanja 8. marta nema takvu priču jer su žene kroz historiju davale svoje živote i ostajale bez svojih radnih mjesta u neprekidnoj borbi za jednaka prava s muškarcima i ta borba danas traje. Dan žena obilježava se u cijelom svijetu u spomen na prve javne demonstracije žena zaposlenih u industriji odjeće i tekstila, 8. marta 1857. godine u New Yorku.

fom ce mart2

Forum mladih OO SDP BiH Centar Sarajevo i dalje se neprekidno bori za ista prava žena zbog čega su danas, na Međunarodni dan žena, uličnom akcijom obradovali tri stotine žena poklonivši im crveni karanfil u znak težnje ka ostvarivanju jednakih prava i jednakih mogućnosti za žene i muškarce, dječake i djevojčice.

Drugarice sretan Vam 8. Mart !

Vaš FOM OO SDP BiH Centar Sarajevo

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.