Forum mladih: Održana panel diskusija na temu “Socijaldemokratija u Bosni i Hercegovini”

Prvog oktobra tekuće godine u velikoj sali BKC-a Živinice održana je panel diskusija na temu “Socijaldemokratija u Bosni i Hercegovini”.

Gost panel diskusije bio je uvaženi prof. dr. Enver Kazaz sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Među prisutnim bio je i povjerenik FOM SDP BIH drug Suad Beganović koji je istakao da će do kraja godine biti održana izborno-izvještajna konvencija FOM SDP BiH, i da je uzeći u obzir kratak period djelovanja foruma mladih u Živinicama izuzetno zadovoljan na dosadašnje realizovane i planirane aktivnosti.

Forum mladih GO SDP Živinice kao domaćin inskoristio je priliku i sa područja Tuzlanskog kantona pozvao sva opštinska i gradska rukovodstva foruma mladih. Ovo je i prvi takav skup nakon raspuštanja kantonalnog foruma mladih, navodi predsjednik FOM GO SDP Živinice Toni Tadić.

Mi upravo ovakvom panel diskusijom podsjećamo kako naše članove tako i simpatizere SDP-a da je ključ uspjeha upravo u vraćanju socijaldemokratskim načelima ka ostvarenju države socijalnog blagostanja, iznosi Tadić.

Panelu su pored članova Foruma mladih prisustovali i građani Živinica, rukovodstvo OO i mediji.