Magazinović i Emrić sa Kopačom

Formirati vlast i usvajati zakone

Presjednik Zelenog kluba Saša Magazinović i član kluba Jasmin Emrić, susreli su se u Beču sa Janezom Kopačem, generalnim direktorom Energetske zajednice.
Poslanici u parlamentu Bosne i Hercegovine upoznali su gospodina Kopača o osnivanju i dosadašnjim aktivnostima Zelenog kluba, neformalne grupe koja okuplja zastupnice i zastupnike sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.
Posebno je naglašen sadržaj Okvirnog akcionog plana Zelenog kluba koji, pored ostalog, u fokus stavlja podršku izradi i implementaciji politika energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije, te angažman u razvoju legislative.
Jačanje javnog dijaloga u oblasti energetike, obnovljivih izvora energije, klimatskih promjena, energetske efikasnosti i zaštite životne sredine su neki od prioriteta u radu Zelenog kluba koji će biti stavljeni u fokus i bosanskohercegovačke javnosti.
Gospodin Kopač se zahvalio na informiranju o dosadašnjem radu i aktivnostima Zelenog kluba, te izrazio spremnost za buduću neposrednu suranju.
U razgovoru sa zastupnicima Magazinovićem i Emrićem gospodin Kopač je još jednom naglasio da je usvajanje Energetske strategije Bosne i Hercegovine dobar korak, ali da to samo po sebi ne donosi nove investicije u energetskom sektoru.
Investicije neće doći bez pravne sigurnosti, a za pravnu sigurnost su potrebni zakoni koji regulišu prijenos i tržište električne energije kao i prirodnog gasa u Bosni i Hercegovini, naglasio je Kopač.
Sagovornici su mišljenja da je potrebno u što kraćem vremenskom periodu konstituirati vlast na svim nivoima kako bi Bosna i Hercegovina pravovremeno izvršavala preuzete obaveze prema Energetskoj zajednici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.