SDP BiH

Formirati front protiv zaštitnika tajkuna i rada nacrno

Rušenjem Zakona o prekršajima u FBiH, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., SBB-a i SBiH ponovo pokazali svoje pravo lice

Slika

Oni koji varaju i kradu, oni koji drže radnike nacrno i koji od njih prave robove, ponovo su pokazali da su jači od države, jer su po treći put u tri godine izlobirali rušenje novog Zakona o prekršajima u Federaciji BiH.

Ovaj put, izvršioci njihovih planova našli su se među poslanicima HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., SBB-a, SBiH i sad konačno imamo priliku da svi zajedno vidimo ko je za, a ko protiv zakona koji treba suzbiti rad nacrno i omogućiti bolji položaj radnika i borbu protiv sive ekonomije.

U SDP-u čvrsto vjerujemo da je država ipak jača od kriminalaca i onih koji se godinama nezakonito bogate na račun radnika. Zato poručujemo da nećemo odustati od usvajanja ovog, ali i drugih zakona koji moraju osigurati pravednije društvo i odlučnu borbu protiv korupcije i kriminala. Zato ćemo ovaj zakon vraćati u proceduru sve dok ne bude usvojen. Zato ćemo nastaviti da gradimo i tražimo rješenja, a oni neka nastave da ruše i stvaraju probleme za sve građane ove zemlje.

To je naša obaveza prema ljudima BiH koji žele nadu, pravdu i kažnjavanje tajkuna i svih koji se bogate preko leđa radnika. Pozivamo sindikate, poslodavce, penzionere i radnike da se ujedinimo u front protiv snaga koji koče svaki napredak ove zemlje i njenih građana i pokažemo im da smo jači od njih i da ćemo ih pobijediti.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.