Momčilo Bajić

Formiranjem Centara za socijalni rad u Drvaru i Bosanskom Grahovu SNSD gubi instrumente za namicanje glasova

Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova Dušica Runić i Uroš Đuran najavili su tužbe protiv ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite Livanjskog kantona Momčila Bajića iz SDP-a jer je kako tvrde iznio neistine oko formiranja centara za socijalnu rad.

Ministar Bajić izjavio je ranije kako prevladava veliki otpor u Drvaru i Bosanskom Grahovu oko formiranja centara za socijalnu zaštitu u ovim gradovima.

U izjavi za medije pojasnio je kako formiranjem tih centara, načelnici gube instrumente za namicanje glasova, odnosno zaustavit će se dodjela socijalne pomoći, kako je istaknuo, osobama sa sumnjivim rješenjima koja su izdata u tim općinama i gdje uopće ne postoje kriteriji, kao i socijalna karta za štićenike.

Uz to, napomenuo je da bi za dobijanje socijalne zaštite svi konačno imali podjednake šanse, a ne da ovise o tome jesu li s nekim u rodbinskom srodstvu ili su politički podobni.

nap.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.