Fond za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost

Pojašnjenje pitanja

Vlada Federacije novim Prijedlogom zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energijsku efikasnost ponovo krši vlastita načela lokalne samouprave, prema kojima uređenje prostora i zaštita čovjekove okoline spadaju u nadležnosti lokalne samouprave. U predloženom tekstu Zakona predviđena je  raspodjela u odnosu: 30% Federaciji i 70% kantoni, od čega bi kantoni bili dužni uplaćivati 30% općini iz koje su prihodi prikupljeni.

 

Stav SDP BiH

Smatramo da se polovina sredstava iz Fonda treba direktno raspodijeli općinama i gradovima koji bi  dobivali direktno u budžet 2,5 puta više nego što je sada predviđeno, čime bi se općinama omogućilo da pravovremeno planiraju i pripremaju projekte iz oblasti zaštite okoliša, te bi im se konačno vratile nadležnosti prema Zakonu o načelima lokalne samouprave u Federaciji BiH.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.