Sarajevo

FOM Vogošća i Stari Grad zajedno za radnička prava

Organizatore je podržala i predsjednica Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP BiH i zastupnica u Predstavničkom Domu Parlamenta FBiH Besima Borić koja je istakla zadovoljstvo aktivizmom mladih osoba u borbi za prava radnika

Slika

Forum Mladih Socijaldemokratske Partije Vogošća je zajedno sa FOM Stari Grad Sarajevo organizovao u srijedu, 30. aprila, info-sto u Vogošći povodom 1. maja – praznika rada. Ovo je bila jedinstvena prilika da se sve građanke i građani Vogošće upoznaju sa Radničkim manifestom koji je sačinio Forum Sindikalnih aktivista/aktivistica SDP-a.

Organizatore je podržala i predsjednica Foruma sindikalnih aktivista/aktivistica SDP BiH i zastupnica u Predstavničkom Domu Parlamenta FBiH Besima Borić koja je istakla zadovoljstvo aktivizmom mladih osoba u borbi za prava radnika.

Ovim putem je skrenuta pažnja svim nivoima vlasti na nezavidan položaj radnika u našem društvu, koristeći univerzalnu poruku izvučenu iz iskustava radničkog pokreta širom svijeta:

–        Da rad nije roba,

–        Da su sloboda izražavanja i sloboda sindikalnog udruživanja ključne za održiv razvoj

–        Da siromaštvo ugrožava napredak svih nas

Pravo na rad je osnovno pravo svakog čovjeka i javne politike moraju biti usmjerene ka stvaranju novih radnih mjesta i zapošljavanju, posebno mladih. Nezaposlenost mladih ima stravične posljedice za društvo i ovo goruće pitanje se mora hitno rješavati.

Forum Mladih SDP Vogošća želi svim radnicima čestitati njihov praznik, 1. maj, ali želimo i podsjetiti na bit ovog praznika, a to je borba za radnička prava.                                                

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.