Tuzla

FOM Tuzla osuđuje ukidanje presude Novaku Đukiću

Forum mladih OO SDP BiH Tuzla, najoštrije osuđuje usvjanje žalbe Novaku Đukiću, osuđivanom generalu, koji je na tlu našeg grada počinio najkrvaviji zločin protiv čovječnosti i 25.maj, Dan mladosti, učinio najtužnijim danom u godini.

Slika

Sudeći po novinskim člancima i izvorima iz Suda BiH, Ustavni sud BiH usvojio je apelaciju generala Vojske Republike Srpske (RS) Novaka Đukića protiv presude Suda BiH, koji ga je proglasio krivim zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva i izrekao mu kaznu od 25 godina.

Forum mladih OO SDP BiH Tuzla, najoštrije osuđuje usvjanje žalbe Novaku Đukiću, osuđivanom generalu, koji je na tlu našeg grada počinio najkrvaviji zločin protiv čovječnosti i 25.maj, Dan mladosti, učinio najtužnijim danom u godini. Apelujemo na sve relevantne pravosudne organe u Bosni i Hercegovini da u što ranijem roku, upotrijebe sve pravne mehanizme da se ratni zločinac Novak Đukić i ostali odgovorni  za ratni zločin protiv civilnog stanovništva, adekvatno kazne.

nadamo se da taj scenario nećemo doživjeti i pravosudnim institucijama apelujemo da se zločinac zadrži iza rešetaka kako bi bar na taj način ožalošćeni roditelji poginule tuzlanske mladosti mogli znati da pravda postoji. Forum mladih SDP BIH Tuzla jasno naglašava da Novaku Đukiću, i ostalim ratnim zločincima, koji su osuđeni za ratne zločine i djela protivna imperativnim normama međunarodnog prava, nije mjesto na slobodi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.