FOM SDP Živinice uradio rekonstrukciju spomenika Pijernička ćuprija

Na inicijativu predsjednika Foruma mladih SDP Živinice Tadić Tonija, uz podršku rukovodstva Gradske organizacije SDP-a, aktivisti i članovi FOM-a uradili su rekonstrukciju spomenika Pijernička ćuprija.

Ovaj spomenik, koji se nalazi uz lokalni makadamski put koji spaja sela Gračanicu i Vukovije, već duži niz godina bio je u devastiranom stanju. Gradska administracija, koju očito bogato kulturno-historijsko naslijeđe ne zanima, nije imala interesa da ga obnovi, smatraju aktivisti.

“Treba napomenuti da spomenici ne pripadaju partiji nego narodu i narodima koji žive u našem gradu i kao takvi ne bi trebali trpiti selektivni pristup prema njima”, navode.

Spomenik je podignut u čast 17 poginulih boraca odreda NOVJ-a, od kojih je pet proglašeno narodnim herojima. Oni su 20. januara 1944. godine poginuli braneći ovaj kraj od okupatora i time zaslužili vječnu zahvalnost građana Živinica.

“Neka im je vječna slava i hvala. Smrt fašizmu, sloboda narodu! Prilikom rada na projektu obnove dobili smo i nekoliko značajnih donacija pa se FOM GO SDP još jednom zahvaljuje firmi SE-SARAJKA i sugrađanu Mustafi Kalesiću na ukazanoj pomoći”, rekli su aktivisti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.