FOM SDP Sarajevo

FOM SDP BiH Sarajevo oštro osuđuje izjavu Adne Pandžić

Forum mladih SDP BiH Sarajevo oštro osuđuje izjavu Adne Pandžić, kandidatkinje za načelnicu općine Novo Sarajevo, a u kojoj je „bh povorku ponosa“ beskompromisno nazvala „Povorkom stida“, odajući u njoj stavove netolerancije, isključivosti, govora mržnje, a koji su oprečni zalaganjima za društvo bez predrasuda i diskriminacije za kakvo se zalaže Socijaldemokratska partija BiH.

Stava smo da sve građanke i građani ove zemlje moraju biti zaštićeni od napada, etiketiranja i odbacivanja, a naročito od strane vršioca javnih funkcija i kandidata za iste. SDP BiH uvijek je pozivao na život dostojan Čovjeka, bez obzira na njegove lične kategorije, poštujući njegova prava i slobode.

Mišljenja smo kako osoba iz javnog života svojim primjerom mora služiti i raditi na ukidanju i osudi svake diskriminacije, boriti se za društvo u kojem će čovjek poštovati Čovjeka, a ne izazivati podjele i pozivati na odbacivanje određenog pojedinca ili skupine, etiketirajući ih kao loše, stidne ili sramne.

Svako od nas mora se suprotstaviti svakom obliku nasilja, govora mržnje, rasne, vjerske ili spolne diskriminacije i kao individua stati u odbranu civilizacijskih vrijednosti koje pozivaju na jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana.

Dosta je više prozivanja i osuda, budimo društvo po mjeri svakog čovjeka!

FOM SDP BiH Sarajevo


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu