FOM SDP BiH potpisao Deklaraciju o interesima mladih u BiH

Forum mladih Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, zajedno sa još devet omladinskih organizacija bosanskohercegovačkih parlamentarnih stranaka potpisao je u Sarajevu Deklaraciju o interesima mladih u Bosni i Hercegovini. Naime riječ je o Deklaraciji koju je inicirala neformalna grupa mladih predstavnika političkih stranaka za međustranačku i međuentitetsku saradnju, Rokada – Mreža mladih političara”, a koja je rezultat višemjesečnog rada mladih predstavnika političkih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Nakon ptopisivanja Deklaracije, Damir Filipović, predsjednik FOM SDP BIH istakao je kako je ovo još jedan u nizu napora da se mladima u Bosni i Hercegovini obezbijede bolje uslovi za život, ističući kako je SDP BiH nešto ranije već napravio veliki „demokratski iskorak“ kada su u pitanju mladi, te na liste za predstojeće lokalne izbore uvrstio više od 40% mladih. “Želim da podsjetim da se na listama SDP BiH za lokalne izbore SDP BiH nalazi se 861 mladi kandidat i kandidatkinja, čime je naša partija pokazala veliki stupanj odogovornosti prema mladima u našoj zemlji”, zaključio je Filipović.

Deklaraciju su pored FOM SDP BIH potpisali i predstavnici Demokratske fronte, Hrvatske demokratske zajednice BiH, Hrvatske demokratske zajednice 1990, Narodnog demokratskog pokreta, Naše stranke, Partije demokratskog progresa, Srpske demokratske stranke i Stranke demokratske akcije.