Zakon protiv radnika

FOM SDP BIH osuđuje izglasavanje Zakona o radu u Domu naroda

FOM SDP BiH najoštrije osuđuje današnje izglasavanje Zakona o radu koji stavlja radnike u podređen položaj poslodavcu, te dozvoljava ozakonjen robovlasnički sistem. Odlučni i sposobni, da povedemo našu zemlju ka svjetlijoj budućnosti, najiskrenije žalimo zbog odluke koju je danas donio Dom naroda Parlamenta FBiH usvajajući Prijedlog novog zakona o radu.

Nije potrebno biti neki veliki ekonomski stručnjak da bi shvatili kako je novi Zakon o radu usmjeren isključivo protiv radnika a u korist vlasnika krupnog kapitala, jer kako drukčije shvatiti to što predstavnici udruženja poslodavaca već mjesecima svim silama brane ovaj Zakon.

Mladi, obrazovani i spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima, koji se nalaze pred ovom zemljom, svakodnevno su bili primorani čekati u redovima pred stranim ambasadama kako bi dobili mogućnost da rade, a s novim zakonom, nema nikakve sumnje, ti redovi će postati duži.

Predlagači i najveći zagovornici novog Zakona danima se trude da nas uvjere kako će Zakon biti dobar za radnike u realnom sektoru, kako ga naziva premijer Fadil Novalić, dok će novim Zakonom doći kraj “neradnicima” u javnoj administraciji što je van svake pameti.

U svojoj odlučnoj namjeri da udovolje zahtjevima MMF-a, zastupnici vladajućih stranaka ne prezaju ni od čega, pa ni od pokušaja da unesu raskol među radnike i sindikate a sve kako bi nakaradni Zakon prošao sa što manje otpora.

Mi, mladi ljudi, ne smijemo stajati sa strane i gledati kako nam ova Vlada uništava budućnost i kako nas tjera da idemo u druge zemlje dokazivati svoj talenat. Vrijeme je da se pridružimo radničkim protestima, našim roditeljima, prijateljima i komšijama koji se ne bore samo za svoja, već i prava nas koji još uvijek čekamo na prva zaposlenja.

FOM SDP BiH poziva sve svoje članove, ali i sve mlade ljude u ovoj zemlji, da odlučno stanu rame uz rame s radnicima kojima se oduzimaju osnovna radnička prava.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.