FOM SDP BiH: Dragan Čović iznenada postao antifašista

Posjeta lidera HDZ-a simpozijumu o antifašizmu u Krakowu, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma, bila bi normalna stvar da se istim slučajem ne radi o vladaru trećine resursa BiH Draganu Čoviću.

Naime, dugogodišnje odbijanje HDZ-a da glasa za Zakon o zabrani fašističkih i neofašističkih organizacija govori sve o stvarnom stavu prema časnoj antifašističkoj borbi. Ipak, pred licem Evrope, koja je nastala na antifašističkoj borbi, čak i jedan Čović mora pognuti glavu pred žrtvama i odati počast stradalim. Jasno je da Čović ima dva lica, jedno za evropsku javnost i drugu za domaće prilike.

Stoga, pozivamo Čovića da slijedi vlastiti primjer antifašizma iz Krakowa i izmijeni nazive ulica po Mostaru, a koje su imenovane po nacifašističkim zločincima iz Drugog svjetskog rata. Upravo oni su slali ljude u koncentracione logore. Ideologija koja ih je poslala tamo i dalje živi kroz revizionistički pristup HDZ-a BiH prema pitanjima prošlosti.

Sramotno je da Čović svojim postupcima pred civilizovanim svijetom gazi časnu borbu hercegovačkih partizana, a koristeći političku poziciju predstavlja svoje ideje za ideje cijelog naroda. Forum mladih SDP BiH će uvijek predstavljati drugačiji glas svih naroda u BiH, uključujući glas Hrvata koji su pobjegli trbuhom za kruhom pod vladavinom kriminalne organizacije HDZ BiH.

Za nas nema sumnje da Hrvate bolje predstavljaju heroji poput Jure Galića ili Ljube Brešana, ali i heroji van Hercegovine poput Franje Kluza ili Rudija Čajevca, koji su željeli potomstvu ostaviti slobodnu višestoljetnu teritoriju Bosne i Hercegovine da žive zajedno sa drugima narodima, dok su Čović i njemu slični tek tajkunska svita, koja će ostaviti jedino svom potomstvu narodne pare, a građanima neizvjesnost i siromaštvo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.