Jajce

FOM SDP BiH Centar Sarajevo polaganjem cvijeća u Jajcu obilježio 72. godišnjucu AVNOJ-a

Delegacija Foruma mladih SDP BiH Centar Sarajevo je u saradnji sa SABNOR-om Centar Sarajevo 28.11.2015. posjetila Jajce i prisustvovala svečanoj manifestaciji. Delegacija je polaganjem cvijeća obilježila 72. godišnjicu Drugog zasjedanja Antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Jugoslavije. Ovom zasjedanju prisustvovala su 142 delegata svih naroda i odlučeno je o budućem uređenju države, nakon završetka rata. Drugo zasjedanje počelo trajalo je 29. i 30. novembra 1943. Ovim zasjedanjem su također utvrđene granice BiH i država koje su sačinjavale Jugoslaviju. Ovaj dan se obilježavao kao dan Republike i bio je sastavni dio grba prvo: Demokratske Federativne Jugoslavije, Federativne Narodne Republike Jugoslavije i Socijalističke Federativne Narodne Republike Jugoslavije.

Drago nam je da je Jajce proteklog vikenda bilo u obilježjima Jugoslavije i što su u Jajcu bile prisutne delegacije iz svih krajeva bivše SFRJ. Posjeta Jajcu učvrstila je saradnju sa SABNOR-om, te podmladila SABNOR, jer su članovi FOM-a ujedno i članovi SABNOR-a. Obilazak Muzeju AVNOJ-a, uličica, vodopada i prirodnih ljepota ovog grada na ušću Plive u Vrbas, neizostavan su i dio posjete.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.