FOM SDP BiH

FOM SDP BiH Asocijaciji mladih SDA: Provozajte se autoputem da vidite kako se radi

Forum mladih SDP BiH ovim putem poziva podmladak SDA da prestane sa širenjem dezinformacija da njihovi kadrovi u vlasti nešto zapravo rade. Nije nam namjera da “upiremo” prstom u SDA, nego ćemo samo uprijeti prstom u autoput, koji SDA-ovoj mladeži može poslužiti i kao doslovan putokaz kako se nešto može i treba uraditi onda kada ste vlast.

Sigurni smo da će SDA-ovi kadrovi sada mnogo udobnije prelaziti autoput, s obzirom da su izglasali kupovinu novih limuzina za svoje ministre i direktore, kao i za one iz njihovih bratskih, koalicijskih stranaka, SNSD-a, HDZ-a BiH i njihove posluge, DF-a. Dok građani Bosne i Hercegovine gladuju, Oružane snage BiH su u doslovnom stanju raspadanja, državu preplavljuje novi val migranata, a kriza uzrokovana koronavirusom se rasplamsava, u usvojenom budžetu novca za ove probleme ili nema ili je simboličan. Pa ipak, podmladak SDA nas uvjerava da je ovakav iskasapljeni budžet rezultat vrhunskog patriotskog pregalaštva njihovih mentora. Vjerovatno to čine u iščekivanju prilike da i sami zasjednu u jedno od udobnih sjedišta novih luksuznih automobila njihovih političkih ikona.

Istinita je jedino tvrdnja Asocijacije mladih SDA da ćemo biti još veća opozicija ovakvoj bahatoj, rastrošnoj vlasti. Naravno da SDP BiH nije htio biti njen dio na način na koji je to SDA, čija politika se svodi da svaki put kada HDZ i SNSD od njih zatraže da pognu glavu, SDA odmah i klekne, ili “savije kičmu”, kako to slikovito kažu prvaci ove stranke. Svi znamo da je SDA učinila sve da sebe i državu dovede u takvu poziciju, glasanjem za SNSD-ove i HDZ-ove kandidate u Domu naroda BiH. Još jednom pozivamo starije SDA-ovce da svojim mladim nadama objasne matematiku kako je 3 jednako 4, odnosno da je 6 od 15 jednako kao i 8 od 15, u šta su prethodnu godinu i po pokušali uvjeriti cjelokupnu javnost.

Upravo zato što je SDA svojim glasovima osigurala da SNSD i HDZ umjesto 6 imaju 8 od 15 zastupnika u Domu naroda BiH, odnosno većinu, SDA je sada razlog zašto se održavanje osnovnih funkcija države i demokratskog sistema dovodi u pitanje. Tako se najnormalije aktivnosti koje su se do danas podrazumijevale kao neupitne, poput budžeta, održavanja izbora i imenovanja ministara, proglašava spektakularnim patriotskim pobjedama SDA. Ova činjenica najbolje govori kojom cestom ovu državu vodi SDA, a ta cesta sigurno nije autoput.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu