FOM Ilidža

FOM OO SDP BiH Ilidža promovisao javnu politiku „Radno iskustvo svima“

Aktivisti FOM OO SDP BiH Ilidža su zajedno s drugaricama i drugovima u BiH vršili promociju javne politike FOM SDP BiH „Radno iskustvo svima“. Promocija javne politike je podrazumijevala informisanje građana Općine Ilidža o tome šta ista podrazumijeva želeći dobiti njihovu podršku.

Potpisivanjem peticije su izražavali podršku. Prvenstveno smo željeli dobiti podršku mladih osoba jer je suština ove javne politike da se stvori zakonski okvir koji će olakšati njihovo zapošljavanje. Ohrabrujuće je i motivirajuće je za aktiviste FOM Ilidža što su građani imali pozitivne reakcije na ovu aktivnost.

Javna politika „Radno iskustvo svima“ podrazumijeva da se eventualnom izmjenom zakonskih akata u oba entitetska parlamenta volonterski rad prizna kao radno iskustvo. Promocijom javne politike i želeći dobiti podršku građana za istu, aktivisti FOM Ilidža su na taj način obilježili 5. decembar – Međunarodni dan volontera.

Učesnici političke edukacije „Regional Political Academy for Social Democrats 2015“ u organizaciji NDI-a su posjetili info stol FOM Ilidža kako bi se također informisali o pomenutoj javnoj politici. Predsjednik FOM Ilidža, Benjamin Redžić i predsjednik FOM KO SDP BiH Sarajevo, Adnan Sobo su se nakratko obratili učesnicima akademije informisavši ih o javnoj politici „Radno iskustvo svima“.

FOM Ilidža se zahvaljuje aktivisticama FOŽ Ilidža i članovima OO SDP BiH Ilidža koji su podržali ovu aktivnost.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.