Fočanska SDA u strahu od otkrivanja kriminalnih radnji sa povratnicima počela izmišljati afere

Povodom tekstova objavljenih na portalima Faktor, Stav i Klix oglasila se Opštinska organizacija SDP Foča. Tekstovi, pogotovo oni objavljeni na portalima Faktor i Stav su klasična podvala i laž fočanske SDA koja od osnivanja OO SDP Foča vrtoglavo gubi na popularnosti i osipanju članstva.

Razlog tome je što SDP Foča od svog osnivanja kontinuirano radi na raskrinkavanju kriminalnih radnji i totalnoj samovolji nekoliko ljudi iz rukovodstva SDA Foča. Zašto je za SDA Foča toliko strašno jer je Kršo Nedžad, inače predsjednik MZ Popov Most – član SDA Foča, svojim potpisom dao podršku kandidaturi SDP Foča na predstojećim izborima?

Ko je napisao zahtjev u ime Kršo Nedžada? Zašto se išlo u Ustikolinu da se ovjeri zahtjev, a ne u matičnoj opštini Foča? Kako je povjerljivi dokument, obrazac za prikupljanje potpisa, iz CIK BiH došao u ruke novinara portala?

Zašto je za SDA Foča sporna činjenica da je veliki broj građana Foče srpske nacionalnosti dalo podršku kandidaturi SDP Foča? Da li to SDA lažno propagira da je Bosna i Hercegovina država i Bošnjaka i Srba i Hrvata? Pa zar SDA Foča nije posljednje četiri godine na vlasti u koaliciji sa strankama sa srpskim predznakom? Pa zar predsjednik SDA Foča nije četiri godine predsjednik SO Foča jer su ga na tu funkciju izglasali odbornici Srbi?

Očigledan je strah SDA Foča od gubitka vlasti, koju ima od rata do sada i od zaista velike popularnosti OO SDP Foča, koju smo stekli za kratko vrijeme, iskrenim i transparentnim radom.

Na kraju, želimo obavijestiti javnost da smo angažovali advokata koji će pravnim putem raskrinkati klasičnu podvalu sa kojom su se htjeli oblatiti članovi SDP-a u Foči.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.