Reakcija na vandalski čin

Filipović: Rušenje spomenika na grobljima je recept nacionalista za homogenizaciju svojih birača

Damir Filipović, predsjednik Foruma mladih Socijaldemokratske partije BiH, osudio je jučerašnje divljačko rušenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnim grobljima u Sarajevu i Kaknju.

„Posljednji slučajevi rušenja nadgrobnih spomenika na pravoslavnim grobljima u Sarajevu i Kaknju, dokazuju kakvu su atmosferu, svojim djelovanjem u posljednjih nekoliko mjeseci, stvorile nacionalističke stranke.

Lažne patriote, od kojih mnogi nisu ni vidjeli rata, pred svaku izbornu godinu stvaraju vještačku situaciju u kojoj žele širiti mržnju prema svakome ko drugačije razmišlja od njih. Osim što ovakvim potezima žele skrenuti pažnju sa gorućih problema građana, na ovaj način žele novom homogenizacijom biračkog tijela dobiti glasove na izborima.

Nažalost, ovakvih situacija u sljedećoj godini možemo očekivati još, jer je to jedini način na koji nacionalističke stranke mogu dobiti glasove, jer su u protekle tri godine samo dodatno osiromašili svoje narode, iako su im obećavali neviđene „kule i gradove“.

Apelujem na sigurnosne organe da ove slučajeve temeljito istraže i privedu počinioce, kako bi se ovakvoj praksi, koja će se sigurno ponavljati, što prije stalo ukraj.

SDP BiH će i dalje nastaviti podržavati mlade ljude širom BiH, kojih zaista ima mnogo, u njihovim nastojanjima da od naše države napravimo normalno mjesto za život, kako bi se ovakve i slične situacije u potpunosti iskorijenile iz svih dijelova BiH“, naveo je Filipović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.