Ferid Kaknješević

Rođen 1962. godine. Osnovnu i srednju školu završava u Olovu. Godine 1988. završava studij medicine u Sarajevu. Po završetku studija zaposlenje nalazi u Domu zdravlja Zavidovići. Izbijanjem ratnih dejstava i agresije na BiH, zajedno sa kolegama se uključuje u organizaciju i sprovođenje zdravstvene zaštite u ratnim okolnostima u okviru zavidovićke Ratne bolnice.

U toku rata obnaša dužnost komandanta sanitetskog tima 4.manevarskog bataljona III Korpusa Armije BiH, i biva teško ranjavan.

Godine 1999.uspješno završava specijalizaciju iz Ginekologije i akušerstva. Radni vijek u struci provodi u JU Dom zdravlja Zavidovići i Dom zdravlja sa stacionarom Žepče na poslovima ljekara opće prakse i ljekara specijaliste. Vlasnik je privatne ginekološke ordinacije u kojoj radi i danas. Društveno aktivan u KUD Zavidovići kao član UO.

Politički aktivizam ostvaruje u okviru SDP BiH. Kao izabrani zvaničnik SDP BIH na izborima bio vijećnik u OV Zavidovići u jednom mandatnom periodu i poslanik u Skupštini ZDK u jednom mandatnom periodu. Oženjen, otac dvoje djece.