Ćavar

Fenomen nasilja na sportskim terenima sve više izražen u BiH

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar je kazao novinarima da je ovo regionalna konferencija koja se bavi fenomenom nasilja na sportskim terenima, a prisustvuju joj predstavnici relevantnih evropskih zemalja i predstavnici svih zemalja iz regiona

Slika

Radionica "Cjelovita i stručna analiza trenutnog stanja sigurnosti u oblasti organizacije sportskih natjecanja", koju organizira Ministarstvo sigurnosti BiH u saradnji s Instrumentom Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX), počela je jutros u Sarajevu, a trajat će dva dana.

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mladen Ćavar je kazao novinarima da je ovo regionalna konferencija koja se bavi fenomenom nasilja na sportskim terenima, a prisustvuju joj predstavnici relevantnih evropskih zemalja i predstavnici svih zemalja iz regiona.

– Cilj ovog skupa je da se vide prvenstveno iskustva evropskih zemalja u sprečavanju i prevenciji nasilja na sportskim terenima. Ubijeđeni smo da će dvodnevna konferencija rezultirati razmjenom iskustava i kvalitetnim zaključcima i preporukama za nas u BiH kako bismo se uhvatili ukoštac s ovim fenomenom – kazao je Ćavar.

Po njegovim riječima, fenomen nasilja na sportskim terenima, huliganizam je sve više izražen u BiH, što je posljedica trenutnog stanja i individualnih karakteristika raznih počinitelja.

Međutim, dodao je, svima nama je cilj da dobijemo sigurno okruženje na sportskim terenima i „da mi u BiH zajedničkim snagama uradimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sportski tereni i okruženje sportskih terena vezano za sportske manifestacije bude apsolutno sigurno“.

Ćavar navodi da to zahtijeva aktivnost šire društvene zajednice, multidisciplinaran pristup, da se ne shvata da je to samo na represivnim organima, i da se „tu trebaju uključiti i druge stručne službe“.

– Mi iz Ministarstva sigurnosti BiH želimo da budemo partner svima njima u BiH kako bismo obavili taj posao. Ovdje će danas biti govora kako to rade Španija, Portugal i ostale evropske zemlje i na koji način su oni uspjeli da sportske manifestacije očiste od huligana u svojim zemljama – kazao je Ćavar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.