Tuzla

Federalni premijer Nikšić u Tuzli

Federalni premijer je kazao je da je ponosan što je Tuzla, koja je bila i ostala bastion slobode, bratstva i jedinstva, dobila status grada.

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić priustvovao je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla povodom obilježavanja 2. oktobra, Dana oslobođenja Tuzle. To je, ujedno, bila i prilika da gradonačelnik Jasmin Imamović građanima Tuzle saopći zvanično da je Tuzla, objavljivanjem u „Službenom listu FBiH“, dobila status grada.

Federalni premijer  je kazao je da je ponosan što je Tuzla, koja je bila i ostala bastion slobode, bratstva i jedinstva, dobila status grada. 

– Drugačija Tuzla i BiH ne mogu biti, to je najveće dostignuće ovog grada. Kada god se unese sumnja u to kakva BiH može biti, dođite u Tuzlu i sve sumnje će nestati – poručio je Nikšić.Prisutnima su se obratili gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predsjedavajući Gradskog vijeća Jozo Nišandžić, predsjednik Skupštine Slađan Ilić, te zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović. Oni su istakli da Tuzla dobija jasne oblike jednog modernog evropskog grada.

Ranije ovog dana odata je počast i položeni vijenci na spomen obilježja Josipu Brozu Titu i narodnim herojima 1941.-1945., antifašističkim borcima 1941.-1945., antifašističkim borcima 1992.-1995., zlatnim ljiljanima i civilnim žrtvama na Slanoj Banji. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.