Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar posjetio Tuzlanski kanton i Općinu Maglaj

Novoimenovani ministar u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Nerin Dizdar boravio je u službenoj posjeti Tuzlanskom kantonu.
Posjetio je Gradačac, Gračanicu i Tuzlu. Razgovarao je sa gradonačelnicima Nusretom Helićem, Edisom Dervišagićem i Zijadom Lugavićem o problematici i poteškoćama sa kojom se susreću u povratničkim sredinama.
Sa muftijom tuzlanskim Vahid – ef. Fazlovićem razgovarao je o projektima koje je neophodno implementirati u povratničkim mjestima, kako na području entita RS i Federacije BiH,  a koji se odnose na vjersku infrastrukturu.
Ministar je posjetio i Saborni hram u Tuzli, a o stanju pravoslavne povratničke zajednice ministra Dizdara je upoznao svećenik Miloš Trišić.
Najavljena je podrška od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
“Tuzlanski kanton je prihvatio veliki broj raseljenih osoba, gdje se i danas nalazi značajan broj porodica. Razgovarajući sa gradonačelnicima i predstavnicima lokalnih zajednica dolazimo do stvarnih potreba tih ljudi. Neke infrastrukturne projekte ćemo realizirati tokom ove godine, dok ćemo dio u narednom periodu. Sa muftijom tuzlanskim Vahid – ef. Fazlovićem smo dogovorili realizaciju važnih projekata za povratnike u nekoliko općina.
Muftijstvo tuzlansko je također angažovano u povratničkim zajednicama. Raduje me dobra saradnja i sa Srpskom pravoslavnom crkvom i naša podrška Tuzlanskom kantonu će biti još veća i konkretnija”, zaključio je Nerin Dizdar, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica.

Ministar Dizdar je tom prilikom u Gradačcu prisustvovao i obilježavanju Dana zlatnih ljiljana Bosne i Hercegovine, gdje je odao počast i položio cvijeće na centralnom spomen – obilježju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.