Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica

Federalni ministar Dizdar reagovao nakon sramotnih poruka iz Neuma

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar reagovao je nakon vandalskog čina u Neumu apelujući na nadležne da profesionalno i adekvatno sankcionišu počinioce.

O čemu je već Klix.ba pisao, na nekoliko objekata u Neumu u protekloj noći su ispisane nacionalističke i fašističke poruke, što, međutim, nije prvi slučaj sličnog ispada neodgovornih tamošnjih pojedinaca.

Povodom ovog čina reagovao je federalni ministar Dizdar ističući da je vlasniku objekata na kojima su ispisane poruke ima punu podršku da nastavi poslovati u Neumu i ostvarivati svoja prava.

“Razgovarao sam sa Jasminom Osmanovićem iz Neuma na čijem su ugostiteljskom objektu osvanule nacionalističke poruke. Naravno da ćemo Jasminu pružiti svaki vid neophodne podrške. Drago mi je da ovaj incident nije pokolebao Jasmina koji je odlučan u namjeri da i dalje ostvaruje svoja temeljna prava i posluje u Neumu, što je također u interesu lokalne zajednice”, kaže Dizdar.

Osim toga, on je naglasio da ovakve poruke ne idu u prilog suživotu kakav bi trebao da postoji u Neumu.

“Jasno je da uvredljive poruke ne doprinose suživotu koji nema alternativu u našoj domovini Bosni i Hercegovini niti šalju pozitivnu sliku o našem primorju. Pozivam nadležne organe da odreaguju profesionalno i adekvatno sankcionišu počinioce”, zaključuje Dizdar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.