Premijer Nikšić i ministri sa načelnikom Općine Srebrenica

Federalna vlada podržava razvoj Srebrenice

Vlada FBiH nastoji podstaći ekonomski razvoj Srebrenice, očuvati postojeća i otvoriti nova radna mjesta.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas se, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, s dopremijerom i federalnim ministrom prostornog uređenja Desnicom Radivojevićem, te federalnim ministrom prometa i komunikacija Enverom Bijedićem susreo s načelnikom Općine Srebrenica Ćamilom Durakovićem.

Riječ je o nizu sastanaka kojima Federalna vlada nastoji podstaći ekonomski razvoj Srebrenice, očuvati postojeća i otvoriti nova radna mjesta.

Načelnik Duraković upoznao je članove Vlade da kompanije, koje posluju u ovoj općini i predstavljaju pozitivan primjer, trebaju pomoć i potporu u proširivanju kapaciteta, čime bi se omogućilo zapošljavanje većeg broja radnika. Srebrenica ima neiskorištena velika prirodna bogatstva, ali je potrebno dovesti investitore i tako pokrenuti drvno-prerađivačku, rudarsku i industriju mineralnih voda. Kako je rekao Duraković, postoje i projekti da se u industrijskoj zoni izgrade novi objekti čime bi bila olakšana proizvodnja postojećih kompanija.

Premijer Nikšić je iskazao opredijeljenost Federalne vlade da nastavi pomagati ovoj općini, te da će organizovati sastanke s potencijalnim investitorima kako bi im prezentirali mogućnosti ulaganja u Srebrenicu. Premijer će inicirati i sastanak s predsjednicom Vlade RS Željkom Cvijanović, kojem bi prisustvovali načelnik i privrednici kako bi se zajedno pokušali riješiti postojeći problemi i pomoglo Srebrenici u ekonomskom razvoju.

Na današnjem sastanku je dogovorena i da Općina Srebrenica uputi zahtjev prema Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija za izdvajanje sredstava za implementaciju projekata izgradnje i obnove mreže puteva na području općine Srebrenica.   

                     

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.