Nerin Dizdar

Federalna Vlada po prvi put podržava porodilje povratnice iz cijele BiH!

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine od sada će finansijski podržavati porodilje iz cijele Bosne i Hercegovine koje pripadaju povratničkoj populaciji.

U tom smislu Federalno ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica objavilo je danas Javni poziv porodiljama povratnicama na području cijele Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi javni poziv za podršku porodiljama iz povratničke populacije”, kazao je federalni ministar Nerin Dizdar, najavljujući i druge značajne projekte.

Izvjesno je da ćemo uskoro imati javnu podršku đacima i studentice iz povratničke populacije, također, na cijelom području BiH, a sredstva ćemo osigurati kroz rebalans”, dodao je Dizdar.

Prilikom nedavne posjete povratnicima ministar Dizdar je najavio podršku “koju ćemo zajedno implementirati”, a u svrhu zapošljavanja povratnika.

“Krajnja namjera je povratnike učiniti samoodrživim kroz samozapošljavanje, zapošljavanje javnom i realnom sektoru”, istaknu je Dizdar

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.