Saša Magazinović

Federalna ministarstva izbačena iz Mehanizma koordinacije?

Da li je tačno da su Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH kao i Ministarstvo kulture i sporta FBiH izbačeni iz mehanizma koordinacije, odnosno da li im je oduzeto pravo glasa i predsjedavanja u radnim grupama, upitao je Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH).

U poslaničkom pitanju upućenom Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara BIH, Magazinović zahtijeva odgovor da li je došlo do pomenutih promjena u Mehanizmu koordinacije i da li su one u skladu sa ranije donesenom Odlukom o Mehanizmu koordinacije.

„Pored toga, tražimo da se javnosti obznani da li je tačno da je odbijen prijedlog Direkcije za evropske integracije da na čelu svih radnih grupa budu predstavnici države Bosne i Hercegovine? Tačnije, da li je dogovoreno rotiranje predsjedavajućih svakih 6 mjeseci i to na način da radnim grupama mogu predsjedavati predstavnici svih nivoa vlasti“, stoji u poslaničkom pitanju Saše Magazinovića upućenom Denisu Zvizdiću.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.